Voorbij de dijken

Infographics en kaarten. Best Verzorgde Boeken 2017
Min IenW

Voorbij de dijken

Voorbij de dijken

infographics en kaarten

Dit fenomenale boek laat dertig ingrepen langs de rivieren en de kust zien - projecten waarin waterbouw, cultuurhistorie, natuur en menselijk gebruik zijn samengebracht in weergaloze waterlandschappen, die verleiden om zelf op expeditie te gaan.
De illustraties zijn verhelderend en de foto’s oogstrelend. Het boek is er ook in een Engelstalige versie: Beyond the dikes.
Mijs maakte in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de illustraties en de kaarten voor dit mooie boek.
Auteurs: Marinke Steenhuis, Paul Meurs, vormgeving: Beukers Scholma
De prachtige foto's zijn van Tineke Dijkstra en Siebe Swart
uitgegeven door: nai010 uitgevers

De Best Verzorgde Boeken 2017

Uit het juryrapport:

"Dit uitstekend gearrangeerde boek is van dat laatste een mooi voorbeeld. Een degelijk onderzoek naar waterproblematiek, dat door de zeer goed uitgevoerde cartografie en infographics, ingenieuze verwijzingen zoals een geraffineerde verticale peilschaal tegen de afsnede van het boekblok, de stevige redactie en verzorgde vormgeving voor een breed publiek toegankelijk is gemaakt. Dat lijkt misschien makkelijk, maar het betreft hier tamelijk complexe materie die ook nog eens tot op het kleinste detail gelaagd is."

Klik op afbeelding voor een pdf