Zuid-Willemsvaart

Omlegging kanaal bij 's-Hertogenbosch
Rijkswaterstaat

Zuid-Willemsvaart

 

Omlegging Zuid-Willemsvaart


Rijkswaterstaat, heeft een nieuw kanaal aangelegd. Het gaat om een aftakking van Zuid-Willemsvaart. Het werk vond plaats tussen 2010 en 2014. De omlegging van de Zuid-Willemsvaart leidt tot een duurzamer en beter bereikbaar Brabant over water.
Na de omlegging kunnen grotere schepen - met maximaal drie lagen containers - door de Zuid-Willemsvaart naar de containerterminal in Veghel varen. Gevolg: minder vrachtverkeer op de weg, minder files en minder uitstoot van CO2 en fijnstof. Ook de binnenstad van Den Bosch profiteert. Grote schepen hoeven na de omlegging niet meer door de binnenstad te varen. Openstaande bruggen met wachtende auto's behoren dan tot het verleden. De omlegging van de Zuid-Willemsvaart is een van de grootste waterwegbouwprojecten in ons land.
Er worden 8 nieuwe bruggen gemaakt over de nieuwe Zuid-Willemsvaart. De grootste passage heeft een veldoverspanning van meer dan 100 meter.
De WillemsUnie is een samenwerkingsverband tussen de twee VolkerWessel bedrijven tussen Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra én GMB Civiel en Van den Herik Kust- en oeverwerken.

pdf van de kaart